Gebelikte Kalp Hastalığı Riskleri – Üstesinden Nasıl Gelinir

Kalp hastalığı: Kalp hastalığı terimi, koroner kalp hastalığından, doğuştan gelen kalp sorunlarına ve kalp kapakçığı hastalığına kadar birçok hastalığı kapsar. Bazı hastalıklar diğerlerinden daha ciddidir ama hepsi vücutta kanın dolaşım şeklini etkiler.
Çoğu zaman, kalp hastalığı olan gebeler izlemeye alınıp kontrol altında tutularak kendilerinin ve bebeklerinin sağlıklı olması sağlanır.Yine de bazı istisnalar vardır. Bu yüzden, gebe kalmadan önce hastalığınızın ayrıntılarını doktorunuzla konuşmakta ve gebeliğiniz sırasında gerçek bir uzmanla işbirliği yapıp hastalığınızı kontrol altında tutmakta yarar vardır.

Gebelikte Kalp hastalığı ile nasıl baş edilir?

Gebelik, kalp ve dolaşım sistemi üzerine ilave yük bindirir. Aslında, daha ilk üç aylık dönemde bile, kalbinizin üzerindeki yük artar. Mevcut hastalığınızın ilerleyip ilerlemediğini anlamak için gebeliğiniz boyunca yakından izleneceksiniz. Bu, daha sık tahlil ve muayene gebelikte kalp hastalığıanlamına gelir. Ayrıca, gebeliğe eşlik eden normal değişimlerden bazdan, sizin için bir kaygı sebebi olabilir. Örneğin kansızlık, kalp hastalığının bazı türlerine sahip kişiler için daha büyük riskler taşır. Su tutma takip edilmeli ve dikkatle kontrol altında tutulmalıdır. Gebelikte çok sık görülmekle birlikte, mevcut kalp hastalığının daha kötüye gittiğinin belirtisi de olabilir.

Doğum sancıları çekerken, kalbinizin monitörden izlenmesi gibi özel ölçümlere ihtiyacınız olabilir. Ağrı kesici ilaçlar, kısmen annenin dolaşım sistemi üzerindeki yükü azaltmak için kullanılır. Epidural ve spinal anestezi çok sık kullanılır. Ayrıca, vajinal doğum sırasında, ıkınmanın süresi uzayıp da annenin kalbine yük bindirmesin diye forseps ve vakuma da başvurulabilir. Sezaryen ameliyatı yapılarak doğum sancısına da engel olunabilir ama genellikle vajinal doğum tercih edilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git