Hamilelikte Sara Hastalığı (Epilepsi)

Sara hastalığı (epilepsi): Sara hastalığı, beyindeki anormal elektrik aktivitesinden kaynaklanan ve nöbetlerle seyreden bir hastalıkta. Bu anormal sinyaller, duyumlarda, davranışlarda, hareketlerde ve bilinçte geçici değişikliklere neden olabilir.

Bazı durumlarda nöbetlerin, hastalık veya beyne etki eden bir kaza gibi bilinen bir sebebi vardır. Bazen de görünen hiçbir neden yoktur.
Antiepileptik ilaçlar, sara hastalarının çoğunun nöbetlerinin sayısını ve şiddetini azaltır ya da tamamen yok eder. Saralı kadınların büyük bir çoğunluğunun gebelikleri başarıyla tamamlanır.

Sara hastalığının üstesinden gelmek :Gebelik sırasında alman bazı ilaçların cenini etkilemesine rağmen, nöbetleri kontrol altında tutmak için ilaç almayı sürdürmek önemlidir. Nöbetler bebeğe zarar verebilir. Hamile kalmadan önce, kendinizin ve bebeğinizin güvenliğini azami derecede sağlayacak ilaçlan alabilmeniz için, doktorunuzla tedaviniz hakkında konuşun.

Çoğu kadın gebe kalmadan önceki ilaçlarını almayı sürdürür çünkü ilaç değiştirmek yegebelikte sara epilepsini nöbetlerin gelme riskini artırır. Bazı antiepileptik ilaçlar vücudun doğum kusurlarına karşı koruma sağlamada önemli rol oynayan folik asidi kullanma biçimine etki eder. Bu yüzden, doktorunuz ilaçlarınızla birlikte daha yüksek dozda folik asit almanızı isteyebilir.

Gebelik sırasında kan hacminiz arttığı ve böbrekleriniz ilaçları daha hızlı temizlediği için, kan seviyelerinizi daha sık takip etmeniz ve gebeliğiniz ilerledikçe ilacınızın dozunu artırmanız gerekebilir. Doktorunuzun söylediklerini yapmaya dikkat edin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git